Onze 3 zomertips

Wij sluiten enkele weken de deuren om daarna vol frisse moed opnieuw te starten. Moest u ons missen, dan kan u misschien één van onze (boekhoudgerelateerde) zomertips volgen. Zo blijft u ook in de vakantie aan uw favoriete boekhouder of accountant denken 😉

Bekijk een film of serie

Als het water met bakken uit de lucht valt of de verzengende hitte ondraaglijk wordt, dan is het misschien tijd voor een (ont)spannende film. Wij raden The Accountant aan, een actie-thriller met Ben Affleck en Anna Kendrick. Ben Affleck speelt Christian Wolff, een boekhouder die er nogal aparte methodes op nahoudt. Een Oscar zal de film nooit winnen, maar als u van actie en een boeiend verhaal houdt is deze film zeker het proberen waard.

Heeft u iets meer tijd, dan is Ozark misschien een mogelijkheid. In deze Netflix-serie krijgt boekhouder Marty Byrde na een mislukte witwasoperatie een laatste kans om zijn vel (en dat van zijn familie) te redden. De broeierige sfeer en de aparte personages zorgen voor een interessante serie die u van begin tot einde aan het scherm gekluisterd houdt.

Bezoek een museum

Bent u deze vakantie in de buurt van Napels, dan kan u het Museo e Real Bosco di Capodimonte bezoeken. Dit museum herbergt heel wat renaissancewerken, onder meer van Caravaggio. Er hangt ook een portret van Luca Pacioli, de uitvinder van de dubbele boekhouding en dus als het ware de godfather van alle boekhouders en accountants.

Lees een boek of stripverhaal

Zin in een spannend boek? Kies dan eens voor een thriller van Bob Mendes. Deze voormalige accountant baseert zich vaak op zijn ervaringen in de bedrijfswereld om boeiende thrillers te schrijven over fraude en witteboordencriminaliteit.

Er zijn ook enkele stripreeksen die zich laten inspireren door de financiële sector. Reeksen als I.R.$, Hedge Fund en Largo Winch hangen hun verhalen op aan economische hot topics. Vooral de laatste reeks is een aanrader. Het verhaal in een notendop: Largo Winch, een jonge backpacker zonder familie, erft onverwacht een bedrijvenimperium. En daar is niet iedereen gelukkig mee.

De verhalen, die telkens uit twee delen bestaan, zijn meer dan onderhoudend en bulken van de actie. Geen saaie lectuur dus. Vooral de eerste tien albums zijn de moeite waard. Wilt u een link met accountancy, kies dan voor het tweeluik Golden Gate / Shadow , waarin Largo zijn verdwenen boekhoudster moet zien terug te vinden.

Geniet van uw vakantie!